Witlof

Witlofsalade met mandarijnen en kaas

Een witlofsalade is erg gezond en is bovendien ook nog eens zeer gemakkelijk en snel te bereiden. Deze combinatie zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders deze maaltijd kunnen waarderen.

Een ander leuk ‘voordeel’ van een witlofsalade is dat je de salade naar eigen wens aan kan passen. Je kan bijvoorbeeld meerdere ingrediënten eraan toe voegen. In dit gerecht voegen we mandarijnen en kaas (feta bij voorkeur) toe aan de witlofsalade. Deze ingrediënten zorgen, samen met de witlofbladen, voor een friszoete en bittere smaak. Dat levert een unieke smaaksensatie op!

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden voor dit gerecht en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

4 stronken witlof

3 kleine mandarijnen

Blokjes kaas (feta)

Ongezouten noten

2 eetlepels honing

4 eetlepels yoghurt

Het sap van 1 sinaasappel

1 theelepel mosterd

Peper

Zout

Bereidingswijze:

Allereerst is het belangrijk om de witlof goed te wassen en vervolgens goed te laten drogen. Je moet daarvoor eerst het kontje van de stronken witlof halen; haal tevens de harde middelste stukjes uit de witlof.

Voeg vervolgens de witlofbladen samen met de stukjes mandarijn en de stukjes kaas. Ondertussen kan je alvast de ongezouten noten roosteren in een koekenpan.

Meng vervolgens de honing, yoghurt, mosterd en sinaasappelsap samen; dit vormt je dressing. Je kan de dressing vervolgens op smaak brengen met peper en zout. Voeg vervolgens deze dressing aan de witlofsalade inclusief mandarijnen en stukjes kaas toe. Eet smakelijk!