Witlof

Witlofsalade met appel

Een witlofsalade is erg gezond en mede daardoor is deze salade gigantisch populair geworden in Nederland. Witlof is overigens sowieso al een groente die erg veel genuttigd wordt in Nederland. Deze groente beschikt over een zeer kenmerkende bittere smaak en die smaak wordt door veel Nederlands gewaardeerd.

Het leuke van een witlofsalade is dat je hier nog eigen ingrediënten aan toe kan voegen. In dit gerecht voegen wij overheerlijke appeltjes toe aan de witlofsalade. Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden en tevens een korte omschrijving van het recept.

Benodigdheden:

4 kleine stronkjes witlof

IJsberg salade/rucola

2 appels

1 kleine rode ui

40 gram rozijnen

Walnoten

Peterselie

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel yoghurt

Een halve citroen

1 theelepel mosterd

Peper

Zout

Bereidingswijze:

Ga allereerst aan de slag met de witlof. Snij het kontje van de witlof af en snijd de witlof vervolgens doormidden. Trek de blaadjes los van de harde kern van de witlof en spoel deze blaadjes af onder de kraan. Laat ze vervolgens drogen.

Snijd ondertussen de appels in kleine stukjes en de rode ui in halve ringen. Je kan overigens zelf bepalen wat voor soort appeltjes je gebruikt. De reguliere appels zoals een Elstar zijn altijd aan te raden!

Hak ondertussen ook de walnoten en de peterselie grof en meng dit vervolgens samen met de witlof, de appels en de rode ui.

Maak met behulp van de mayonaise, yoghurt, citroen, mosterd, peper en zout de dressing voor de salade. Met peper en zout kan je de dressing op het gewenste smaakniveau brengen.

Vervolgens kan je beginnen met het indelen van het bord. Leg de witlof en de salade op het bord en vul dit aan met de dressing, de peterselie en de walnoten. Ook kan je nog, naar wens, de rozijnen toevoegen. Eet smakelijk!