Witlof

Witlofsalade met ananas en mandarijnen

Veel mensen letten anno 2017 op het voedingspatroon. Mensen willen slank blijven/worden en dat gaat gepaard met een gezond voedingspatroon. Dat betekent dat het aan te raden is om bijvoorbeeld veel groente en fruit te nuttigen. Eén van de geschikte gerechten is dan een witlofsalade.

Een witlofsalade is simpel te maken en is erg gezond en lekker. In dit gerecht maken we een witlofsalade inclusief ananas, uitjes, augurken en mandarijnen. Deze vier ingrediënten geven een zeer frisse en fruitige smaak aan de witlofsalade. Dat gaat goed samen met de bittere smaak van de witlof.

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

2 stronken witlof

IJsberg salade/rucola

Halve ananas

3 mandarijnen

1 rode paprika

Zoetzure augurken

Zilveruitjes

3 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd vervolgens de stronken doormidden. Snijd de witlof vervolgens in kleine strookjes, was deze goed en laat ze vervolgens drogen.

Ondertussen kan je beginnen met het pellen van de mandarijnen, het verwijderen van het klokhuis uit de appel, het in stukjes snijden van de appel, het in stukjes snijden van de paprika en het in stukjes snijden van de augurken. Voeg deze ingrediënten toe aan de schaal waarop de witlof ligt.

Tot slot kan je de dressing gaan maken. Daarvoor heb je het vocht van de zilveruitjes nodig en de mayonaise. Deze twee ingrediënten vormen samen de dressing. Breng de dressing uiteindelijk op smaak met wat peper en zout.

Voeg uiteindelijk de dressing toe aan de witlofsalade. Eet smakelijk!