Witlof

Witlofsalade met appel en augurken

Het merendeel van de Nederlandse bevolking hecht momenteel waarde aan een gezond voedingspatroon. Dat wordt deels ook gestimuleerd door het grote aantal diëtisten dat momenteel actief is in Nederland. Naast het volgen van een gezond voedingspatroon is het vaak ook de wens dat een gezonde maaltijd gemakkelijk en snel klaar te maken is. Bij deze witlofsalade met appel en augurken is dat zeker het geval. Over het algemeen zouden appel en augurken hoogstwaarschijnlijk niet een combinatie zijn waar je direct aan denkt, maar toch is dit overheerlijk.

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden voor dit gerecht en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

2 stronken witlof

IJsberg salade/rucola

Zoetzure augurken

2 appels

3 eetlepels mayonaise

Walnoten/rozijnen

Peper

Zout

Bereidingswijze:

Ga allereerst aan de slag met de witlof. Snij het kontje van de witlof af en snijd de witlof vervolgens doormidden. Trek de blaadjes los van de harde kern van de witlof en spoel deze blaadjes af onder de kraan. Laat de blaadjes vervolgens goed drogen. Droge witlof heeft namelijk de beste smaak.

Snijd vervolgens de augurken en appels in kleine stukjes. Je kan zelf kiezen welke soort appels je gebruikt; in de meeste gevallen volstaat een ‘normale’ soort zoals Elstar.

Maak ondertussen ook de dressing aan met behulp van de mayonaise. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Leg vervolgens de witlofsalade op een bord en vul dit aan met de dressing en eventueel walnoten en rozijnen. Eet smakelijk!