Witlof

Witlofsalade met radijs, grapefruit en pecannoten

Witlof is één van de weinige groenten die je gewoon rauw kan eten. Dankzij deze eigenschap is het erg gemakkelijk en bovenal snel om een witlofsalade gerecht te maken. Dat is echter niet het enige voordeel van een witlofsalade. Het grootste voordeel is dat het gigantisch gezond is. Witlof bevat allerlei benodigde vitaminen en mineralen, waardoor je je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vitaminen en mineralen binnen krijgt. Daarnaast kan je een witlofsalade maken met allerlei ingrediënten daaraan toegevoegd.

In dit gerecht voegen we radijs, grapefruit en pecannoten toe aan de witlofsalade.

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden voor dit gerecht en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

4 stronken witlof

IJsberg salade/Rucola

8 radijsjes

Halve grapefruit

1 eetlepel olijfolie

Zeezout

Gemalen peper

1 eetlepel geroosterde pecannoten

Bereidingswijze:

Maak de witlof allereerst goed schoon en snij de kontjes van de stronken witlof af. Snijd het vervolgens in dunne langwerpige reepjes.

Snijd daarna de radijsjes in dunne plakjes en leg deze bovenop de witlof. Bij de grapefruit is het belangrijk dat je alleen de partjes nodig hebt. Deze kan je met een scherp mesjes uitwippen; verdeel de grapefruit vervolgens ook over de witlof.

Voeg vervolgens de olijfolie, het zeezout en de gemalen peper toe aan de salade. Hak tot slot de pecannoten in kleine stukjes en strooit dit over je salade. Eet smakelijk!