Witlof

Witlofsalade met appel en kaneel

Witlof staat bekend als één van de meest gezonde groentesoorten. Dat komt voornamelijk dankzij de samenstelling; 95% van witlof bestaat uit water. De overige 5% bevat meerdere gezonde vitaminen en mineralen die het menselijk lichaam absoluut nodig heeft. Daarnaast is witlof ook nog eens erg smaakvol; de smaak is erg bitter en dat is bijzonder voor een groente.

Dankzij de samenstelling en de smaak van witlof kan deze groente met veel andere ingrediënten gecombineerd worden. In dit gerecht gaan we een witlofsalade met appel en kaneel maken. De combinatie van witlof met appel zorgt voor een unieke smaaksensatie.

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden voor dit gerecht en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

4 stronken witlof

2 appels

IJsberg salade/rucola

1 Spaanse peper

100 gram rozijnen

10 gram peterselie

Kaneel

3 eetlepels yoghurt

1 eetlepel olijfolie

Peper

Bereidingswijze:

Het goed voorbereiden van de witlof is gigantisch belangrijk in dit recept. Snij de kontjes van de witlofstronken af en snij de witlof vervolgens in dunne reepjes. Was deze reepjes zeer goed en laat ze vervolgens drogen.

Snij daarna de peper in kleine stukjes en ook de appel kan in kleine stukjes gesneden worden. Snij ook de peterselie in kleine stukjes en meng vervolgens de witlof, de stukjes appel, de rozijnen, de Spaanse peper en de peterselie samen.

Meng de yoghurt, olijfolie en peper en zout door elkaar voor de dressing. Met behulp van peper en zout kan je de dressing op de gewenste smaak brengen. Voeg vervolgens de salade en de dressing samen. Eet smakelijk!