Witlof

Witlofsalade met appel en banaan

Het voedingspatroon is voor veel Nederlanders een hot item geworden. Dat is in de loop van de afgelopen jaren ontstaan, mede dankzij de invloed van diëtisten zoals Sonja Bakker. Dergelijke diëtisten hameren erop om gezond te eten. Dat betekent dat je veel vitaminen en mineralen binnen moet krijgen. In dat geval is witlof één van de beste voedingsmiddelen. Witlof bestaat voor een zeer groot gedeelte uit water. Voor het overige gedeelte bestaat witlof uit vitaminen en mineralen. Deze vitaminen en mineralen zijn van ongelooflijk groot belang voor het lichaam. Een menselijk lichaam kan niet functioneren zonder dergelijke vitaminen en mineralen. Mede daarom wordt witlof veelvuldig gegeten door de Nederlandse bevolking.

In dit recept staat een witlofsalade inclusief appel en banaan centraal.

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden voor dit gerecht en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

4 stronken witlof

4 bananen

4 appels

IJsbergsla/rucola

50 gram walnoten

Peterselie

2 eetlepels Griekse Yoghurt

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel honing

Peper en zout

Bereidingswijze:

Snijder allereerst de onderkant van de stronken witlof af. De overgebleven stronken kunnen vervolgens in lange reepjes gesneden worden. Was vervolgens de blaadjes witlof goed schoon en laat ze daarna drogen.

Snijd ondertussen de bananen en appels in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.

Maak met behulp van de Griekse yoghurt, de mayonaise en de honing de dressing. Deze dressing kan je op smaak brengen met zout en peper. Ondertussen kan je de walnoten even laten roosteren in een koekenpan.

Voeg tot slot de dressing, de geroosterde walnoten en de witlofsalade samen. Eet smakelijk!