Witlof

Witlofsalade met kip en peer

Eén van de grootste voordelen van witlof is dat je het kan combineren met vele verschillende ingrediënten. Dit levert de meest lekkere gerechten op. Deze gerechten kan je tevens geheel naar eigen smaak maken. Op onze website kan je bijvoorbeeld gerechten vinden waarbij we blauwe kaas met witlofsalade maken of witlofsalade met appel en banaan.

In dit gerecht voegen we witlofsalade samen met kip en peer. Deze combinatie is een ware smaaksensatie en is bovenal gigantisch gezond! Zowel witlof als kip bevatten veel benodigde vitaminen en mineralen. Met deze maaltijd weet je zeker dat je goed bezig bent!

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden voor dit gerecht en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

4 stronken witlof

IJsberg salade/Rucola

100 gram gerookte kip

1 peer

1 theelepel mosterd

1 eetlepel olijfolie

1 handje walnoten

1 eetlepel yoghurt

Peper

Zout

Bereidingswijze:

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd vervolgens de stronken doormidden. Snijd de witlof vervolgens in kleine strookjes, was deze goed en laat ze vervolgens drogen. Met name het drogen is hierbij erg belangrijk; droge witlof bevat namelijk de meeste voedingsstoffen en heeft de beste smaak.

Snijd de peer en de kip in kleine blokjes en hak de walnoten fijn samen. Maak vervolgens de dressing met behulp van de stukjes walnoten, de olijfolie, de mosterd en de yoghurt. Met peper en zout kan je de dressing op de juiste smaak brengen.

Voeg aan het einde de witlofsalade en de dressing samen. Eet smakelijk!