Witlof

Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

Zoals altijd experimenteren mensen met gerechten. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld nog extra ingrediënten toevoegen aan een witlofsalade. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan stukjes appels, een mandarijn, rozijnen, walnoten en kaas. Deze ingrediënten kunnen voor een nóg grotere smaaksensatie zorgen. In dit gerecht voegen wij walnoten en blauwe kaas toe aan de witlofsalade. Alle drie de ingrediënten (witlof, blauwe kaas en walnoten) hebben hun eigen smaak. Deze drie smaken gecombineerd zijn echter overheerlijk! Probeer dit gerecht daarom direct uit.

Hieronder kan je de benodigde ingrediënten vinden voor dit gerecht en tevens een korte bereidingswijze van dit gerecht.

Benodigdheden:

4 stronken witlof

IJsberg salade/Rucola

50 gram walnoten

100 gram blauwe kaas

1 eetlepel mosterd

1 scheutje witte wijnazijn

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

Bereidingswijze:

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd vervolgens de stronken doormidden. Snijd de witlof vervolgens in kleine strookjes, was deze goed en laat ze vervolgens drogen.

Maak met behulp van de mosterd, de wijnazijn, de olijfolie en de honing de dressing. Deze dressing kan je op de gewenste smaak brengen met peper en zout. Ondertussen kan je de walnoten in een droge koekenpan roosteren.

Voeg tot slot de witlofsalade, de walnoten en de dressing samen. Bestrooi het geheel tot slot met de overgebleven noten en de blauwe kaas. Eet smakelijk!